Mycket mumsigt =)
Pepparkaksmuffins med glögg-glasyr! ca 12 st
100 g smör (ev mjölkfritt)
2 dl farinsocker
2 ägg
1 dl filmjölk (mjölkfritt? ta havremjölk)
½ dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk ingefära
½ tsk malda nejlikor
2 tsk bakpulver
Rör smör och farinsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och vispa kraftigt.
Häll i filmjölken och lingonsylten och rör ner det i blandningen.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.
Klicka ner i muffinsformar, fyll ca ½ formen.
Grädda på 225 grader, mitt i ugnen, i ca 15 minuter.
Låt muffinsen svalna på galler.
Receptet går utmärkt att dubbla och de blir lika goda efter de varit frysta.
Glögg-glasyr!
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
ca 3 tsk glögg
Sen garnerade jag med strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar